Ingredienser
25 g gær
1,25 dl sødmælk
1 æg
50 g sukker
1 tsk. salt
175 g blødt smør
450 g mel
Vaniljecreme
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. Maizena
2 dl sødmælk
Sådan gør du:
Begynd med vaniljecremen: Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen. Kog mælken op og pisk den i æggemassen. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens der piskes. Lad cremen køle af.
Dejen:
Begynd med vaniljecremen: Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen. Kog mælken op og pisk den i æggemassen. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens der piskes. Lad cremen køle af.
Dejen:
Opløs gæren i den fingerlune mælk,
tilsæt æg, sukker, salt, smør og mel, og rør dejen grundigt sammen.
Lad den hæve til dobbelt størrelse.
Rul den så ud i ca. 1 cms tykkelse på et
melet bord. Skær firkanter på ca. 10 x 10 cm ud, og læg en klat creme på hver
firkant.
Til slut..
Til slut..
Fold hjørnerne af dejen ind mod midten,
og knib kanterne sammen, så bollerne er helt lukkede.
Læg dem på en bageplade med
sammenføjningen nedad.
Bollerne pensles med æg og bages i ovnen
på 200 grader i ca. 15 minutter.
Når de er kølet af, pyntes de med
glasur.
Du finder opskriften HER!
Du finder opskriften HER!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar