torsdag den 7. februar 2013

Fastelavnsboller


Ingredienser
Ca. 14 stk.

25 g gær
1,25 dl sødmælk
1 æg
50 g sukker
1 tsk. salt
175 g blødt smør
450 g mel

Vaniljecreme
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. Maizena

2 dl sødmælk


Sådan gør du:
Begynd med vaniljecremen: Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen. Kog mælken op og pisk den i æggemassen. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens der piskes. Lad cremen køle af.

Dejen:
Opløs gæren i den fingerlune mælk, tilsæt æg, sukker, salt, smør og mel, og rør dejen grundigt sammen.
Lad den hæve til dobbelt størrelse.
Rul den så ud i ca. 1 cms tykkelse på et melet bord. Skær firkanter på ca. 10 x 10 cm ud, og læg en klat creme på hver firkant.

Til slut..
Fold hjørnerne af dejen ind mod midten, og knib kanterne sammen, så bollerne er helt lukkede.
Læg dem på en bageplade med sammenføjningen nedad.
Bollerne pensles med æg og bages i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
Når de er kølet af, pyntes de med glasur.

Du finder opskriften HER!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar