torsdag den 27. februar 2014

frikadeller - i forskellige varianter.

500g hakket kød (svinekød, svin/kalv, kalkun)
ca. 2 dl mælk
1 dl mel/havregryn/rasp
1 æg
1 ts salt
¼ ts peber
½ fint snittet løg
evt. 1 ts Oregano/ ½ ts allehånde/ ½ Nelliker…
fedtstof til stegning (olie, smør…)


Bland ingredienserne og rør farsen med en el-pisker med kroge i mindst 3 min. Hvis farsen bliver for flydende tilsættes lidt ekstra mel. Lad farsen hvile i køleskabet i min. 15 min. Form små frikadeller med en teske og steg dem på en pande i ca. 10 min. (til pitabrød). Start med høj varme til de har dannet skorpe og skru derefter ned på trin 3-4. 

1 kommentar:

  1. De smager rigtig godt med små drysse af oregano og et enkelt af timian. Man skal dog være bevidst omkring at det kan nedsænke smagen af salt, så man skal måske putte en ekstra teske salt i.

    Sara, Julie, Betina og Marikke.

    SvarSlet