tirsdag den 4. marts 2014

Boller i karry

Ingredienser:
Vand til at koge bollerne i
1,5
tsk.
Salt



Fars:
1/2  tsk
Peber
1
tsk.
Salt
1/2
Løg, fint revet
3/4
dl.
Hvedemel
1
Æg
175
gram
Kalvekød, hakket ca. 11% fedt
175
gram
Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1,25
dl.
Skummetmælk



Sauce:
1.5
Løg, 
1-2

Madæbler
30
gram
Smør
3
tsk.
Karry, stærk *
3
spsk.
Hvedemel
7
dl.
Kogevand fra kødbollerne
Salt
Peber



Tilbehør:
6
dl.
Vand
3
dl.
Ris
1
tsk.
Salt



         


Kødboller:
Rør hakkekødet med salt. Tilsæt mel, æg, revet løg og krydderier og rør sammen. Rør væsken i lidt efter lidt. Farsen skal være så fast, at den kan formes til boller, lad evt. trække i køleskabet en halv times tid.

Bring saltvandet i kog i en bred gryde. Tag gryden af varmen. Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen.

Læg dem i det kogende vand. Kog kun 1 lag boller ad gangen. Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne. Gem vandet!!!!

Sauce:
Pil og hak løgene. Skræl og riv æblerne fint.

Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt karry, løg og æble. Damp det, til løgene er klare. Drys melet i under omrøring, og tilsæt vandet fra bollerne, lidt efter lidt. Kog saucen igennem ca. 10 minutter. Smag den til med krydderier. Tilsæt kødbollerne og giv dem et opkog.
 
   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar