mandag den 21. april 2014

Lykkekager

Kinesiske lykkekager
 
De Kinesiske lykkekagers historie kan dateres tilbage til det 13- og 14 århundrede da Kina var besat af Mongoliet.
Lykkekagerne opstod som en følge af de traditionelle moon cakes, som man spiste/spiser til den kinesiske efterårs festival – Tet Trung Thu – som er en takkefest for høsten.
I det 13- og 14 århundrede skjulte kineserne hemmelige budskaber i moon cakes og fik på den måde sendt dem rundt uden at mongolerne opdagede dem.   
Forvandlingen fra de traditionelle moon cakes til vore dages lykkekager, siges at stamme fra dengang det store gold rush var på sit højeste i Amerika.
Der var mange kinesere i Amerika og de byggede den store jernbane fra Amerika, gennem nevada ørkenen til Californien.
For at holde humøret oppe og på en eller anden måde fejre 
Tet Trung Thu, kom de glade budskaber ind i kiks som de udvekslede med hinanden, og på den måde mener man at lykkekagerne opstod.

Opskrift og fremgangsmåde
2 æg
1 1/4 dl sukker
100 g. mel
100 g. smør

Pisk de hele æg godt. Tilsæt sukker og pisk, til æggemassen er let og luftig. Fold forsigtigt mel og halvsmeltet smør i med en dejskraber, der må ikke røres for meget.På bagsiden af bagepapir tegnes 4 ringe på ca. 8 cm i diameter og det vendes om.
Smør et tyndt lag ud i de markerede ringe. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 5 minutter, til de er lysegule i kanten. 
Det kan ikke betale sig at bage mere end 4 kager af gangen da man ikke kan nå at folde flere inden de bliver for kolde.
Læg hurtigt et citat/spådom på den nederste halvdel af kagen og fold den sammen som vist på billedet.
 

 
Hvis kagerne når at afkøle så meget at de ikke kan bøjes, skubbes pladen ind i ovnen et øjeblik for at kagerne kan blive bløde igen.

For at kunne nå at forme kagerne skal de være tynde og varme.

http://www.kagekonen.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=top_frame&id=631470&side=&webside=4245775

Ingen kommentarer:

Send en kommentar