onsdag den 20. august 2014

Skinkestang

Skinkestangen - en rigtig klassiker fra 80′erne

Opskrift til 2 stænger:

§  2 pakker butterdej (2 x 6 plader)
§  500 gram champignon
§  500 gram skinke/hamburgerryg ( kog en hel og skær den i tern eller køb pakker med skinketern)
§  2 bakker Philidelphia flødeost
§  2 “potter” purløg
§  1 spsk dijonsennep
§  1 tsk paprika
§  Peber (og lidt salt)
§  Æg til pensling

Start med at tage butterdejen ud af fryseren og lad den tø op ved stuetemperatur i en times tid eller to.
Indholdet til stangen.  Champignon hakkes i tern og steges på en pande (hæld evt. lidt af væsken fra, hvis den ikke fordamper undervejs), purløget finthakkes og skinken/hamburgerryggen koges, køles og skæres i tern, hvis man vælger den løsning. Herefter er det tid til at bringe den herligt fede flødeost på banen.
Flødeosten røres sammen med skinken, de stegte champignon og purløget og smages til med sennep, paprika, salt og peber. Vær dog forsigtig med salten – skinken kan godt være rigeligt salt i forvejen.
Hver pakke butterdej rulles ud til hver sin skinkestang. Dvs. 6 plader butterdej stødes sammen og rulles ud til et stort kvadrat (ca. 30×45 cm eller noget i den stil) med en kagerulle. Når dit kvadrat er klar, ligges det over på en bagepapirsbeklædt bageplade, hvorefter halvdelen af fyldet placeres på den midterste tredjedel af butterdejspladen, så der er ca. 10-12 cm fri dej på hver af langsiderne og måske lidt mindre i top og bund. De frie sider skæres på skrå i ca 1,5-2 cm. brede strimler, de er klar til at folde ind over fyldet. Foldes endestykke ind over første del af fyldet, hvorefter du går i gang med fletningen af strimlerne ind over stangen. Du slutter af med at folde endestykket ind.

Denne proces gentages med stang nr. 2.

 Pensel stængerne med det sammenpiskede æg, hvorefter de bages i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar