Falaflensælgeren er
Mellemøstens pølsemand og falafel er streetfood, dom man køber og spiser på
gaden. Den laves af udblødte kikærter, som finhakkes og blandes til en fars. De
skal ikke koges først. Kikærtefrikadellerne friteres i hed olie og serveres fx
i pitabrød med en mild hvidløgsdressing eller tabbouleteh. Falafel er ikke fed
mad. I den hede olie danner farsen hurtig en sprød skal og opsuger kun en
anelse Olie. Man kan opbevare stegte falafler i køleskabet og lune dem i ovnen,
når de skal steges.
200g. kikærter
1,25-1,5 dl vand
1 æg
2 spk. Tahin
2 ss finthakket persille
½ ts spidskommen
½ ts koriander
Salt og peber
1-1,5 ss hvedemel
1/2l fritureolie.
Kikærter lægges i blød i 10-12 timer. Vandet
hældes fra og kikærterne kommes sammen med vand, æg,hvidløg, tahin, og
krydderier i en blender ( eller i en skål og så bruges en stavblender). Kikærterne
blendes til en jævn fars, og hvedmelet røres i. Fritureolien kommes i en
tykbundet gryde og varmes godt p. Kikærtefarsen på størrelse med en mindre
blomme tages op på en teske. En anden ske skubber farsen i den hele olie. Steg
kun tre- fire falafler ad gangen. Falaflerne tages op medn en hulske, når de er
gyldne og gennemstegte. Opskrift fra
Samvirke nov. 2001
Ingen kommentarer:
Send en kommentar