tirsdag den 3. september 2013

Falafler


Falaflensælgeren er Mellemøstens pølsemand og falafel er streetfood, dom man køber og spiser på gaden. Den laves af udblødte kikærter, som finhakkes og blandes til en fars. De skal ikke koges først. Kikærtefrikadellerne friteres i hed olie og serveres fx i pitabrød med en mild hvidløgsdressing eller tabbouleteh. Falafel er ikke fed mad. I den hede olie danner farsen hurtig en sprød skal og opsuger kun en anelse Olie. Man kan opbevare stegte falafler i køleskabet og lune dem i ovnen, når de skal steges.

200g. kikærter

1,25-1,5 dl vand
1 æg
 1 fed hvidløg
2 spk. Tahin
2 ss finthakket persille
½ ts spidskommen
½ ts koriander
Salt og peber
1-1,5 ss hvedemel
1/2l fritureolie.

Kikærter lægges i blød i 10-12 timer. Vandet hældes fra og kikærterne kommes sammen med vand, æg,hvidløg, tahin, og krydderier i en blender ( eller i en skål og så bruges en stavblender). Kikærterne blendes til en jævn fars, og hvedmelet røres i. Fritureolien kommes i en tykbundet gryde og varmes godt p. Kikærtefarsen på størrelse med en mindre blomme tages op på en teske. En anden ske skubber farsen i den hele olie. Steg kun tre- fire falafler ad gangen. Falaflerne tages op medn en hulske, når de er gyldne og gennemstegte.  Opskrift fra Samvirke nov. 2001

Ingen kommentarer:

Send en kommentar