tirsdag den 1. oktober 2013

ostekage med syltede bær i gele.



Bund:
Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform og stil den koldt.

Fyld:
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost, cremefraiche, vanillekorn fra stangen og flormelis sammen. Pist fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Af køl den lidt og pisk den hurtigt i cremen med en elpisker. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil den koldt.

Gele:
Sæt husblasen i blød i 5 minutter. Hæld saften fra kirsebærrene og spæd op med vand til der er ca. 2½ dl. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Bland den udblødte smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen over når den begynder at stivne.

Bund:
75 g.smør
150 g.digestive kiks
Fyld:
4husblas, blade
200 g.flødeost naturel
2 dl.cremefraiche 18 %
1vanillestang
100-150 g.flormelis
2.5 dl.piskefløde
Gele:
1lille glas syltede kirsebær + 2½ dl. saft derfra (spæd op med vand)
4husblas, blade



1 kommentar:

  1. Vi brugte bær og saft fra en pose frosne skovbær i stedet for syltede kirsebær. Det virker godt, men man skal huske at komme lidt sukker i saften.

    SvarSlet