Bund:
Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform og stil den koldt.
Fyld:
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost, cremefraiche, vanillekorn fra stangen og flormelis sammen. Pist fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Af køl den lidt og pisk den hurtigt i cremen med en elpisker. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil den koldt.
Gele:
Sæt husblasen i blød i 5 minutter. Hæld saften fra kirsebærrene og spæd op med vand til der er ca. 2½ dl. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Bland den udblødte smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen over når den begynder at stivne.
Bund: | ||
| 75 | g. | smør |
| 150 | g. | digestive kiks |
| Fyld: | ||
| 4 | husblas, blade | |
| 200 | g. | flødeost naturel |
| 2 | dl. | cremefraiche 18 % |
| 1 | vanillestang | |
| 100-150 | g. | flormelis |
| 2.5 | dl. | piskefløde |
| Gele: | ||
| 1 | lille glas syltede kirsebær + 2½ dl. saft derfra (spæd op med vand) | |
| 4 | husblas, blade |
Vi brugte bær og saft fra en pose frosne skovbær i stedet for syltede kirsebær. Det virker godt, men man skal huske at komme lidt sukker i saften.
SvarSlet