Dessert til 4
- 5 blade husblas
- ½ liter A38® ymer 3,5% eller tykmælk
- 4 spsk sukker (ca. 50 g)
- korn af ½ stang vanilje
- ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- Pynt
- hakkede valnøddekerner og
- evt. flødeskum
- Tilbehør
- 400 g syltet frugt fx ferskner og figner
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør ymer med sukker og vanilje. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af ymeren, og vend blandingen i resten af ymeren. Pisk fløden stiv og vend den i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i serveringsskålen, når den er næsten stiv. Stil den koldt.
Kilde : Karolines Køkken
Forslag til tilbehør:
- Syltede blommer
- 4 spsk sukker
- 4 spsk vand
- ¼ vaniljestang - og kornene heraf
- 4 røde modne blommer i både (ca. 300 g)
- Syltede blommer: Bring sukker, vand, vaniljestang og -korn i kog i en gryde og kog det til sukkeret er opløst. Tilsæt blommerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til blommerne begynder at falde fra hinanden. Hæld blommerne i en sigte (over en skål) og kom lagen tilbage i gryden. Kog lagen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. ½ dl blommesirup tilbage. Hæld siruppen over blommerne og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time eller til de er kolde - gerne til næste dag.
Forslag til anretning.
Brug en sprøjtepose og anret fromagen i hvidvinsglas inden den stivner. Lige inden anretning lægges de syltede blommer på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar