tirsdag den 1. oktober 2013

Ymerfromage


Dessert til 4
  • 5 blade husblas
  • ½ liter A38® ymer 3,5% eller tykmælk
  • 4 spsk sukker (ca. 50 g)
  • korn af ½ stang vanilje
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • Pynt
  • hakkede valnøddekerner og
  • evt. flødeskum
  • Tilbehør
  • 400 g syltet frugt fx ferskner og figner
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør ymer med sukker og vanilje. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af ymeren, og vend blandingen i resten af ymeren. Pisk fløden stiv og vend den i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i serveringsskålen, når den er næsten stiv. Stil den koldt.
Kilde : 
  • Syltede blommer
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk vand
  • ¼ vaniljestang - og kornene heraf
  • 4 røde modne blommer i både (ca. 300 g)
  • Syltede blommer: Bring sukker, vand, vaniljestang og -korn i kog i en gryde og kog det til sukkeret er opløst. Tilsæt blommerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til blommerne begynder at falde fra hinanden. Hæld blommerne i en sigte (over en skål) og kom lagen tilbage i gryden. Kog lagen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. ½ dl blommesirup tilbage. Hæld siruppen over blommerne og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time eller til de er kolde - gerne til næste dag.

Forslag til anretning.
Brug en sprøjtepose og anret fromagen i hvidvinsglas inden den stivner. Lige inden anretning lægges de syltede blommer  på. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar