Dej til 8 stk.
3 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
120 g Rugmel (ca. 1 dl)
300 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
Vandet skal være lillefingervarmt.
Hæld det i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, rugmel og ca. halvdelen
af melet. Slå dejen godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af melet, til
dejen slipper skålen. Tag pitadejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt
igennem. Lad dejen hæve i 15 min. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller.
Rul bollerne flade med en kagerulle. Ca. 5mm tykke. Tænd ovnen på 250 grader. Læg dem på plader
med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min. Bag pitabrødene midt i
ovnen i ca. 7 min. . Brødene hæver og bliver hule ved bagningen, men kun hvis ovnen er ordenlig varm inden brødende kommer ind.
Jeg og Casper synes det var en fantastisk og vidunderlig oplevelse at lave disse pitabrød. Det var en hurtig og nem opskrift. Vores pitabrød blev gode, og ikke for at lyde selvglad så var vores de bedst
SvarSlet