torsdag den 13. marts 2014

Burgerboller (Julie og Marikke)

Ingredienser:
25gramGær
1dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
  1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
  1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Forklaring:

Kom gæren i en stor skål. Hæld lunkent vand på og lad det stå lidt inden du røre rundt
Hæld mælk, salt, sukker og olie i
Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen ude på bordet til sidst
Læg et rent viskestykke over dejen og sæt den til hævning et lunt i 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader C. alm. ovn.

Kom lidt mel på hænderne og rul dejen til boller som du så trykker lidt flade.
Læg dem på et bagepapir på en bageplade, efterhæver ca 30 minutter.

Pensel bollerne med æg og drys derefter sesamsfrø på. Bag ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar