tirsdag den 25. november 2014

Juleaftens mad

Flæskestegen
Min farmor har lært mig at stege stegen med flæsket i vand i 30 min ved 160 grader.  Derefter lægger man den på en rist med et vandfad neden under. Pak en kartoffel eller to ind i sølvpapir og sæt dem understegen så den bliver vandret og sværen har samme afstand til grillen i toppen. Den skal stå ved 180 grader i ca 30 - 45 min mere. Når stegetermometeret står på 65 grader skues op på 250 grader evt. med gril. Hold øje med sværen. Det går hurtigt og den skulle jo nødigt blive brændt. 

Inden stegen kommes i ovnen skal man sikre sig, at den er ridset ordenligt og gnide groft salt med i sværen. 



Hjemmelavet Rødkål

1000gramRødkål. rå
50gramSmør
1dl.Eddike
2dl.Ribssaft. sød. koncentreret
2spsk.Sukker
1tsk.Salt

Forklaring:

Tilberedning af hjemmelavet rødkål

Snit kålen fint og svits den i smør (brug andefedt hvis du har det) i en gryde.

Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen.

Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.

Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden.

Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time.
Smag til med sukker og evt. mere salt.


Sovsen til flæske stegen.
Her kan hentes inspiration. Vi klare den nok med noget boullion og stegefedt. 

http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1484346/saadan-skal-flaeskestegssovsen-laves/





BRUNEDE KARTOFLER

Når du koger og piller kartoflerne dagen i forvejen, undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering.
Antal portioner
4 personer
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 25 g smør
  • 1 kg pillede, kolde små, faste kartoffel
Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og skru op til kraftig varme. Kom kartoflerne i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 min. Vend forsigtigt i dem. Tilsæt evt. lidt vand hvis kartoflerne begynder at blive tørre.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar