http://www.bageglad.dk/vanillekranse/
Perfekte vanillekranse
Tilpasset fra: Tørsleff
Mængde: 250 stk
INGREDIENSER
- 500 g hvedemel
- ¼ tsk bagepulver
- 6 tsk vanillesukker
- 375 g smør
- 1 æg
- 250 g sukker
- 125 g mandler
FREMGANGSMÅDE
- Smut mandlerne og hak dem fint – hvis de er for store stopper hullet i kødhakkeren.
- Rør hvedemel, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål. Koldt smør hakkes og kommes i.
- Pisk æg og sukker sammen i en anden skål og tilsæt det til melblandingen. Tilsæt også de finthakkede mandler. Ælt nu blandingen sammen til en glat dej.
- Indstil kødhakkeren på det stjerneformede hul. Kør en klump af dejen gennem kødhakkeren og tag imod dejstrimlen i den anden ende – her kan det være rart at have en hjælpende hånd. Læg hver dejstrimmel på et spækbræt.
- Skær dejstrimlerne ud i stykker på 6-7 cm og form disse til små cirkler – klem dejenderne forsigtigt sammen uden at ødelægge stjernemønsteret.
- Læg alle vanillekransene på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem. Stil bagepladen køligt i 15 minutter, så bevarer de mønstret under bagningen.
- Bag vanillekransene ved 185 grader i cirka 8 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Fabelagtige Fudge
1 dåse kondenseret mælk1½ dl sødmælk
450 g. rørsukker
115 g smør
1 tsk vanilieessens
Kog og hold den boblende - kondenseret mælk, sødmælk, sukker, vanilieessens og smør
i en stor pande under omrøring ca 10 min.
Hældes i røremaskinen og piskes ca 10 min til den begynder at sætte sig (blive mere "tør" i det).
Puttes i en beklædt 20*20 cm form – lad stå i køleskabet til afkøling og kan derefter skæres ud.
Karameller
250 | gram | Sukker |
2.5 | dl. | Piskefløde |
2 | dl. | Sirup, mørk |
2 | spsk. | Vanillesukker |
25 | gram | Smør |
et nip salt | ||
Forklaring:
|
Kom sukkeret i en pande med høj kant, og lad det smelte og blive nøddebrunt. Hæld fløden i, men vær forsigtig, for det kan bruse meget op. Rør om og lad det koge i 10 min.
Tilsæt sirup, vanillesukker, smør og en anelse fint salt. Lad karamellen koge til den bliver som jævn grød. Rør nu og da.
Lad den afkøle noget i panden, før den hældes på olieret plade eller i en form. Afkøles mere og skæres i firkanter, før den bliver helt kold skæres karamellerne ud, hvis de ikke er afkølede tilstrækkeligt, vil de løbe sammen igen. Hvis de når at blive for kolde er det vanskeligt at skære igennem.
Er man i tvivl om hvornår karamellen er kogt færdig, kan man tage en skefuld fra og lægge den i køleskabet til afsvaling. Er karamellen blød efter afkøling må kogningen fortsætte lidt endnu.
Tilberedningstiden afhænger noget af pandens størrelse - jo større overflade des hurtigere fordampning af karamelmassen.
Read more at http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=2751#pFuA7DbwqkQqieiZ.99
KRYDREDE PEBERNØDDER
Ingen jul uden pebernødder. Disse er dejligt krydrede og er nemme at lave. Glædelig jul fra Karolines Køkken!
Opskriften gælder for 20 personer
6 pebernødder pr. person
- 175 g sukker (ca. 2 dl)
- 1 æg
- 2 spsk Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 250 g hvedemel (ca. 4 1⁄4 dl)
- 1/8 tsk hjortetaksalt
- 1⁄2 tsk stødt kanel
- 1⁄2 tsk stødt hvid peber
- 1⁄2 tsk stødt ingefær
- 1⁄2 tsk stødt nellike
- 100 g smør
Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og rør fløden i. Bland mel og krydderier og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggesnapsen - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde. Sæt pebernødderne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
Opskriften gælder for 20 personer
6 pebernødder pr. person
- 175 g sukker (ca. 2 dl)
- 1 æg
- 2 spsk Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 250 g hvedemel (ca. 4 1⁄4 dl)
- 1/8 tsk hjortetaksalt
- 1⁄2 tsk stødt kanel
- 1⁄2 tsk stødt hvid peber
- 1⁄2 tsk stødt ingefær
- 1⁄2 tsk stødt nellike
- 100 g smør
Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og rør fløden i. Bland mel og krydderier og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggesnapsen - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde. Sæt pebernødderne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
Tips
Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.
Du kan øge krydderimængderne en lille smule, fx ved dobbelt portion kan de halve teskeer være 1 tsk med top.
Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.
Du kan øge krydderimængderne en lille smule, fx ved dobbelt portion kan de halve teskeer være 1 tsk med top.
Bagetid
9-10 min. ved 200°.
9-10 min. ved 200°.
TIPS
Frysetip: Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.
Frysetip: Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar