Rødbedesuppe:
2 fint snittede løg
1 - 2 gulerod i tern
¼ hvidkålshoved (300g)
persille, timian,
1. laurbærblad.
1 fed hvidløg
ca 1 ss smør
1 l. oksekøds boullion
Grøntsagerne svitses uden at de bliver brune og koges møre
i bouillonen. Suppen kan blendes eller serves med grøntsagerne i stykker. Serveres rygende varm med en klar creme
fraiche
Rusiske blenis:
2 dl mælk
10g gær
10g gær
100 g boghvedemel
50g hvede mel
1 æg
tilbehør: Røget fisk og syrnet fløde.
Lun mælken og rør gæren ud i
den. Pisk mel, æggeblomme og salt i og lad den hæve en times tid.
Pisk hviden stiv og vend den i dejen.
Brun lidt smør på en pande og sæt dejen på panden i små klatter med en lille ske. Dette lykkes ikke på en møgpande. Steg blinierne et par minutter på hver side og hold dem lune i ovnen. De skal være ca 5 cm i diameter
Pisk hviden stiv og vend den i dejen.
Brun lidt smør på en pande og sæt dejen på panden i små klatter med en lille ske. Dette lykkes ikke på en møgpande. Steg blinierne et par minutter på hver side og hold dem lune i ovnen. De skal være ca 5 cm i diameter
Læg lidt fisk og en lille
klat syrnet føle på blenisen og spis straks.
Russerbrød:
Ingredienser:
400-450 g mel
| ||
2,5 dl mælk
| ||
25 g gær
| ||
¾ spsk salt
| ||
Gæren røres ud i lidt mælk. Resten af mælken lunes og hældes sammen med gær og salt. Melet tilsættes gradvis, indtil dejen er tilpas. Formes til et rundt brød. Brødet stilles på pladen og stilles i ovnen og hæver 45 min. ved 40grader. Det pensles med lidt mælk, drysses med mel og ridses rundt med en skarp hobbykniv. Brødet bages ved 225 grader i ca 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar