Ingredienser (12 små macarons) http://chocolat.dk/jordbaer-macarons
Makronbunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
rød pulverfarve
Mælkechokoladeganache:
40 g fløde
80 g Toscano Brown eller
anden mælkechokolade af god kvalitet
Friske jordbær
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend
dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og rød
pulverfarve ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i
en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste
hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i
hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35
gange.)
Hæld blandingen i en
sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade
beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre
ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i
cirka 12 min.
Mælkechokoladeganache:
Hak chokoladen fint.
Bring fløden i kog, og hæld
det over chokoladen.
Vent et øjeblik, og rør
rundt – indtil chokoladen er smeltet.
Fyld ganachen i en
sprøjtepose og afkøl den.
Fyld macaronbundene med
ganache og jordbærslice.
Nyd dem med det samme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar