tirsdag den 9. december 2014

Jordbær macarons

Ingredienser (12 små macarons) http://chocolat.dk/jordbaer-macarons
Makronbunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
rød pulverfarve

Mælkechokoladeganache:
40 g fløde
80 g Toscano Brown eller anden mælkechokolade af god kvalitet

Friske jordbær

Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og rød pulverfarve ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Mælkechokoladeganache:
Hak chokoladen fint.
Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen.
Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.
Fyld ganachen i en sprøjtepose og afkøl den.
Fyld macaronbundene med ganache og jordbærslice.
Nyd dem med det samme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar