mandag den 19. januar 2015

raviloli med skinte og ost




Ravioli med skinke og ost

Hjemmelavet pasta er virkelig undervurderet – især når det gælder ravioli. For lidt tid siden fik jeg lavet ravioli med spinat som tilbehør til en hovedret og jeg ville prøve at lave en større portion med kød til aftensmad.
Ravioli med ost og skinke

PastadejPastadej er lynhurtig at bikse sammen – jeg gjorde det på ti minutter om eftermiddagen og satte dejen i køleskabet.
Fyldet var enkelt og bestod blot af skinke skåret i små tern og revet mozzerella.

Udrullet pastadejRaviolifyldFolde ravioli
Jeg brugte en dessertgaffel til at lave mønster rundt i kanten på raviolierne, hvilket også medvirkede til at samle kanterne så intet fyld røg ud.
Ravioli gaffelRavioli skinke og ost
Vi spiste vores ravioli med lidt ketchup og grøntsager til. Delicious!
Ravioli med skinke og ost
Mængde: 2 personer
INGREDIENSER
Pastadej:
Raviolifyld:
  • 150 g skinke i små tern
  • 50 g revet mozzerella
  • salt og peber
FREMGANGSMÅDE
  1. Rul pastadejen tyndt ud. Skær den over i to halvdele. Læg skinke og ost i små bunker på den ene halvdel. Dyp en finger eller pensel i vand og kør omkring hver bunke, så du får en masse indrammede firkanter.
  2. Læg den anden pastahalvdel over den anden som et låg. Kør fingeren langs revnerne mellem fyldt - vandet limer de to pastaplader sammen. Skær nu langs revnerne med en kniv så de enkelte ravioli bliver skåret ud.
  3. Kog raviolierne i 4 minutter i saltet vand og server straks.



Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bageglads nyhedsbrev og få opskrifter sendt direkte til din mail.
- See more at: http://www.bageglad.dk/ravioli-med-skinke-og-ost/#sthash.y6lphO6Y.dpuf

Hjemmelavet pasta
Du skal bruge 1 æg og ca. 100g mel per person.
Melet kan være hvedemel evt med 25% rugmel. eller 50% fin durummel og 50 % hvedemel.
På skolen har vi noget som hedder pizzamel som har et højt protein indhold - Det bruger vi.

Lav en bunke mel på bordet og lave et hul i midten. Hæld ægget ud i midten af melet og tilsæt et lille nip salt. Ælt det til en smidig og fast dej. Den må ikke klistre. Dæk den med et viskestykke og lad den hvile i 15 min.


 
Der til skal der laves en Tomatsovs
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf

1 løg
2 ss olie
4 dl. dåsetomat
2 fed hvidløg
salt og peber
oregano, timian, basilikum efter eget valg.


Hak løget fint og svits det i olien sammen med et lille nip salt. pres eller hak hvidløget fint og svits det med.
Tilsæt tomaten. og lad det koge  - jo længere jo bedre.
Hvis du vil have uden klumper kan du blænde sovsen.

Tilsæt krydderier, salt og peber og lad det koge i 5 min.
Hvis sovsen er for bitter kan man tilsætte 1 ts honning eller sukker.


I mens sovsen koger laves raviolierne

Du kan bruge vejledningen på denne side: 

 http://www.bageglad.dk/ravioli-med-skinke-og-ost/











Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf
Til tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
2 dl ekstra jomfru olivenolie
Salt
en knivspids sukker
En håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Start med tomatsovsen, den skal simre længe. Varm olien op i en gryde, gerne lavet af terracotta. Tilsæt de hele fed hvidløg. Så snart det begynder at syde, hælder du tomaterne ved. Salt efter behag, og også en knivspids sukker. Bring i kog, og lad det så simre under låg så længe som muligt. Gerne 2-3 timer. Farven skal skifte til orangerød, og sovsen skal være tyk og ikke længere vandet. Mod slutningen af kogetiden tilsætter du de friske basilikumblade.
- See more at: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2012/12/09/ravioli-med-bladbeder-og-tomatsovs-ravioli-alle-erbette-con-sugo-di-pomodoro/#sthash.sId1kiz5.dpuf




Ravioli med skinke og ost

Hjemmelavet pasta er virkelig undervurderet – især når det gælder ravioli. For lidt tid siden fik jeg lavet ravioli med spinat som tilbehør til en hovedret og jeg ville prøve at lave en større portion med kød til aftensmad.
Ravioli med ost og skinke

PastadejPastadej er lynhurtig at bikse sammen – jeg gjorde det på ti minutter om eftermiddagen og satte dejen i køleskabet.
Fyldet var enkelt og bestod blot af skinke skåret i små tern og revet mozzerella.

Udrullet pastadejRaviolifyldFolde ravioli
Jeg brugte en dessertgaffel til at lave mønster rundt i kanten på raviolierne, hvilket også medvirkede til at samle kanterne så intet fyld røg ud.
Ravioli gaffelRavioli skinke og ost
Vi spiste vores ravioli med lidt ketchup og grøntsager til. Delicious!
Ravioli med skinke og ost
Mængde: 2 personer
INGREDIENSER
Pastadej:
Raviolifyld:
  • 150 g skinke i små tern
  • 50 g revet mozzerella
  • salt og peber
FREMGANGSMÅDE
  1. Rul pastadejen tyndt ud. Skær den over i to halvdele. Læg skinke og ost i små bunker på den ene halvdel. Dyp en finger eller pensel i vand og kør omkring hver bunke, så du får en masse indrammede firkanter.
  2. Læg den anden pastahalvdel over den anden som et låg. Kør fingeren langs revnerne mellem fyldt - vandet limer de to pastaplader sammen. Skær nu langs revnerne med en kniv så de enkelte ravioli bliver skåret ud.
  3. Kog raviolierne i 4 minutter i saltet vand og server straks.



Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bageglads nyhedsbrev og få opskrifter sendt direkte til din mail.
- See more at: http://www.bageglad.dk/ravioli-med-skinke-og-ost/#sthash.y6lphO6Y.dpuff

Ravioli med skinke og ost

Hjemmelavet pasta er virkelig undervurderet – især når det gælder ravioli. For lidt tid siden fik jeg lavet ravioli med spinat som tilbehør til en hovedret og jeg ville prøve at lave en større portion med kød til aftensmad.
Ravioli med ost og skinke

PastadejPastadej er lynhurtig at bikse sammen – jeg gjorde det på ti minutter om eftermiddagen og satte dejen i køleskabet.
Fyldet var enkelt og bestod blot af skinke skåret i små tern og revet mozzerella.

Udrullet pastadejRaviolifyldFolde ravioli
Jeg brugte en dessertgaffel til at lave mønster rundt i kanten på raviolierne, hvilket også medvirkede til at samle kanterne så intet fyld røg ud.
Ravioli gaffelRavioli skinke og ost
Vi spiste vores ravioli med lidt ketchup og grøntsager til. Delicious!
Ravioli med skinke og ost
Mængde: 2 personer
INGREDIENSER
Pastadej:
Raviolifyld:
  • 150 g skinke i små tern
  • 50 g revet mozzerella
  • salt og peber
FREMGANGSMÅDE
  1. Rul pastadejen tyndt ud. Skær den over i to halvdele. Læg skinke og ost i små bunker på den ene halvdel. Dyp en finger eller pensel i vand og kør omkring hver bunke, så du får en masse indrammede firkanter.
  2. Læg den anden pastahalvdel over den anden som et låg. Kør fingeren langs revnerne mellem fyldt - vandet limer de to pastaplader sammen. Skær nu langs revnerne med en kniv så de enkelte ravioli bliver skåret ud.
  3. Kog raviolierne i 4 minutter i saltet vand og server straks.



Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bageglads nyhedsbrev og få opskrifter sendt direkte til din mail.
- See more at: http://www.bageglad.dk/ravioli-med-skinke-og-ost/#sthash.y6lphO6Y.dpuf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar