mandag den 19. januar 2015

Sorbet

Ingredienser:

300 g jordbær
1,5 dl vand
100 g sukker
1½ æggehvide
30 gram flormelis

Vejledning:
Hæld sukker og vand i en gryde og og kog dette til en sukkerlage.
(Denne kan med fordel laves dagen før, så den bliver helt nedkølet).Jordbærene blendes til en puré og piskes sammen med sukkerlagen.
Hæld massen på ismaskinen og lad den køre til frugtmassen begynder at blive grynet af is (ca. 15-20 min., alt efter massens temperatur).

Pisk æggehvider og flormelis grundigt, til det opnår en marengsmasse agtig konsistens.

Tag isen ud af maskinen og pisk den sammen med marengsmassen, hvorefter du fryser isen færdig i ismaskinen (ca. 15-20 min).

Herefter er isen klar til servering - eller til nedfrysning til senere brug.

Obs. Sorbet isen kan også laves uden ismaskine, her er du dog nødt til at røre i isen selv under indfrysningen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar