tirsdag den 20. januar 2015

så skal der laves isvafler.

Isen lavede vi sidste gang.

Nu skal der laves vafler, flødebolle, guf.......



Her kommer vores opskrift på hjemmebagte vafler (ca. 7-8 stykker):
3 æg, 65 g sukker, 70 g smeltet smør (eller flydende margarineolie), 1 1/2 tsk vaniljesukker, 80 g mel, 1 tsk bagepulver
Pisk æg og sukker godt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør blandingen godt sammen. Hæld en lille portion vaffeldej på vaffeljernets underdel. Luk låget og bag den i 2 minutter. Form vaflen ved at rulle den udenpå kræmmerhuset
Rigtig god fornøjelse, hvis du kaster dig ud i projektet - og dejlig dag!



Flødeboller fra odense marcipan: 


Marcipanbunde: En pakke marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir, og bages ved 180° C i 5-8 minutter.
Guf: 300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 minutter. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.
Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose. Herefter pensles flødebollerne med smeltet mørk overtræk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar