lørdag den 21. februar 2015

Fastelavnsboller


12 stk.

Ingredienser:

5 dl mel
125 g margarine
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 æg
½ pk gær
1 dl mælk

Fyld

Kagecreme

1 æg
1 ss sukker
½ ts vanilliesukker
1 ss marizenamel
2 dl mælk

Makronfyld

50 g blødt margarine
50 g sukker
1 ts vanillie
3 makroner

Sådan gør du: 
1. Margarinen smuldres i melet
2. Slå ægget ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel
3. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg til melblandingen (gem lidt æg til at pensle med)
4. Udrør gær i mælken og tilsæt det til melblandingen 
5. Del dejen i 2 og rul dem ud til en firkant
6. Lav 6 store firkanter af den store firkant
7. Læg en klat fyld på midten af firkanterne og fold dem omhyggeligt sammen.
8. læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad
9. Lad fastelavnsbollerne hæve ca.30 minutter
10. Bages 16-18 minutter ved 200 grader
11. Lad fastelavnsbollerne afkøle og kom glasur på

Kagecreme:
1. Pisk æg, sukker, vanilliesukker og marizenamel sammen i en kasserolle
2. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Pisk konstant!
3. Lad blandingen koge ved svag varme 1-2 minutter mens du rører
4. Lad blandingen køle af - pisk af og til mens den køler

Makronblanding:
1. Knus makronerne godt
2. Bland alle ingredienserne godt sammen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar