12 stk.
Ingredienser:
5 dl mel
125 g margarine
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 æg
½ pk gær
1 dl mælk
Fyld
Kagecreme
1 æg
1 ss sukker
½ ts vanilliesukker
1 ss marizenamel
2 dl mælk
Makronfyld
50 g blødt margarine
50 g sukker
1 ts vanillie
3 makroner
Sådan gør du:
1. Margarinen smuldres i melet
2. Slå ægget ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel
3. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg til melblandingen (gem lidt æg til at pensle med)
4. Udrør gær i mælken og tilsæt det til melblandingen
5. Del dejen i 2 og rul dem ud til en firkant
6. Lav 6 store firkanter af den store firkant
7. Læg en klat fyld på midten af firkanterne og fold dem omhyggeligt sammen.
8. læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad
9. Lad fastelavnsbollerne hæve ca.30 minutter
10. Bages 16-18 minutter ved 200 grader
11. Lad fastelavnsbollerne afkøle og kom glasur på
Kagecreme:
1. Pisk æg, sukker, vanilliesukker og marizenamel sammen i en kasserolle
2. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Pisk konstant!
3. Lad blandingen koge ved svag varme 1-2 minutter mens du rører
4. Lad blandingen køle af - pisk af og til mens den køler
Makronblanding:
1. Knus makronerne godt
2. Bland alle ingredienserne godt sammen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar