lørdag den 21. februar 2015

Afrikansk mad- en tur til det smukke kontinent.



Kylling a la Spla

Vigtigt!!! Når man arbejder med frisk kylling kan der være risiko for infektioner med salmonella. De knive og skærebrætter der har været brugt til kyllingen må IKKE bruges til andet. Når man har rørt ved det friske kyllingekød vasker man fingre med sæbe før man rører ved andet!


Kyllingegryde til 4 personer:

4 løg
2 spsk Olie
2 spsk Jordnøddesmør
3 spsk tomatpuré
4 stykker kylling
1 sød chilli
1 rød pepperfrugt
1 fed hvidløg
1 tsk salt

Hak løgene fint og steg dem gyldne i olien i en stor gryde. Tilsæt jordnøddesmør. Tilsæt kyllingekød. Rør godt rundt og lad det brune let sammen med olie og løg. Tilsæt tomatpuré, chilli, pepperfrugt skåret i tern, hakket hvidløg og salt. Lad det stege ved middel varme i ca. 10 minutter.

Hæld vand ved så kyllingestykkerne næsten er dækket af vand. Lad retten småkoge i mindst 30 minutter, indtil kyllingen er gennemvarm og mør.

Fladbrød
15 g. gær
1,5 dl. Lunken Vand
1/2 ts salt
250 g mel

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og mel. Dejen æltes grundigt. Den skal være fugtig og smidig.  Lad den hæve under et fugtigt klæde i ovnen ved 50 grader i 20 min. Tag dejen ud og stil ovnen på 300 grader og sæt en bageplade i ovnen. Dejen deles i 8 boller. Rul dem ud til 10 cm i diameter. Lad dem hvile lidt. Rul dem ud til de er meget tynde og store. De må gerne fylde en hel bageplade. Bages i ovnen i ca. ½ min. Ved 300 grader. Bagpladen skal være varm, når brødene lægges på.

Assida/ Sadsa (majsgrød)

3-3 1/2 dl vand
3 dl majsmel
lidt salt

Sæt vandet over i en gryde. Når vandet koger, tilsæt mel og salt. Rør godt til blandingen bliver jævn. (5-10 minutter) Hvis grøden sætter sig fast i bunden af gryden skal du tilsætte lidt mere vand (hav noget klar i en kande ved siden af) Grøden skal blive tyk.


Kylling og Assida spise uden kniv og gaffel. Brødet bruges til at skovle maden ind i munden.


Banankage:

1 dl sukker
125 g margarine
2 æg
1/3 dl mælk
4 ½ dl mel
1 tsk. bagepulver
2 bananer

Rør margarine og sukker sammen til det er let og cremet. Tilsæt æggene et af gangen og rør grundigt. Hæld mælken i. Tilsæt, under omrøring, mel og bagepulver. Mos bananerne og bland dem i dejen.

Smør en form og hæld dejen i. Bag den ved ca. 175 grader i 45 minutter midt i ovnen.

Stil kagen med en kniv for at se om den er klar. Når der ikke er klistret dej på kniven når du trækker den ud er kagen klar.


1 kommentar:

  1. Kyllingen smagte godt, men skal nok serveres i en dyb skål, men en ske så man kan spise suppen.
    Banankagen var mere et brød end en kage. Den blev meget tung. - vil man spise kage, skal man vælge en anden opskrift.

    SvarSlet