Kylling a la Spla
Vigtigt!!! Når man
arbejder med frisk kylling kan der være risiko for infektioner med salmonella.
De knive og skærebrætter der har været brugt til kyllingen må IKKE bruges til
andet. Når man har rørt ved det friske kyllingekød vasker man fingre med sæbe før
man rører ved andet!
Kyllingegryde til 4 personer:
4 løg
2 spsk Olie
2 spsk
Jordnøddesmør
3 spsk tomatpuré
4 stykker kylling
1 sød chilli
1 rød pepperfrugt
1 fed hvidløg
1 tsk salt
Hak løgene fint og
steg dem gyldne i olien i en stor gryde. Tilsæt jordnøddesmør. Tilsæt
kyllingekød. Rør godt rundt og lad det brune let sammen med olie og løg. Tilsæt
tomatpuré, chilli, pepperfrugt skåret i tern, hakket hvidløg og salt. Lad det
stege ved middel varme i ca. 10 minutter.
Hæld vand ved så
kyllingestykkerne næsten er dækket af vand. Lad retten småkoge i mindst 30
minutter, indtil kyllingen er gennemvarm og mør.
Fladbrød
15 g. gær
1,5 dl. Lunken Vand
1/2 ts salt
250 g mel
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt salt og mel. Dejen æltes grundigt. Den skal være fugtig og smidig. Lad den hæve under et fugtigt klæde i ovnen
ved 50 grader i 20 min. Tag dejen ud og stil ovnen på 300 grader og sæt en bageplade
i ovnen. Dejen deles i 8 boller. Rul dem ud til 10 cm i diameter. Lad dem hvile
lidt. Rul dem ud til de er meget tynde og store. De må gerne fylde en hel
bageplade. Bages i ovnen i ca. ½ min. Ved 300 grader. Bagpladen skal være varm,
når brødene lægges på.
Assida/ Sadsa (majsgrød)
3-3 1/2 dl vand
3 dl majsmel
lidt salt
Sæt vandet over i
en gryde. Når vandet koger, tilsæt mel og salt. Rør godt til blandingen bliver
jævn. (5-10 minutter) Hvis grøden sætter sig fast i bunden af gryden skal du
tilsætte lidt mere vand (hav noget klar i en kande ved siden af) Grøden skal
blive tyk.
Kylling og Assida
spise uden kniv og gaffel. Brødet bruges til at skovle maden ind i munden.
Banankage:
1 dl sukker
125 g margarine
2 æg
1/3 dl mælk
4 ½ dl mel
1 tsk. bagepulver
2 bananer
Rør margarine og
sukker sammen til det er let og cremet. Tilsæt æggene et af gangen og rør
grundigt. Hæld mælken i. Tilsæt, under omrøring, mel og bagepulver. Mos bananerne
og bland dem i dejen.
Smør en form og
hæld dejen i. Bag den ved ca. 175 grader i 45 minutter midt i ovnen.
Stil kagen med en
kniv for at se om den er klar. Når der ikke er klistret dej på kniven når du
trækker den ud er kagen klar.
Kyllingen smagte godt, men skal nok serveres i en dyb skål, men en ske så man kan spise suppen.
SvarSletBanankagen var mere et brød end en kage. Den blev meget tung. - vil man spise kage, skal man vælge en anden opskrift.