lørdag den 21. februar 2015

Fastelavnsboller med flødeskum

ca. 10 stk.
  2 æg
65 g mel
65 g smør
 1,25 dl vand
Fyld og pynt:
Kagecreme, flødeskum af ca. 2 dl piskefløde, syltetøj, lidt flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene sammen, og mål melet op. Kog smør og væske op, tag gryden fra varmen, og hæld alt melet i på en gang. Rør med en grydeske, til dejen har samlet sig og slipper gryden. Lad den køle lidt af.
  2. Pisk æggemassen i lidt ad gangen. Stop, når dejen er blød, men ikke flydende. Hak pyntebærrene groft, og vend dem i dejen.
  3. Sæt dejen på bagepapir i 20-25 boller ved hjælp af to skeer eller en sprøjtepose med stor tylle. Bag kagerne ved 190 gr. i ca. 25 min. Tag en enkelt af bollerne ud af ovnen, og vent nogle minutter. Hvis den falder sammen, skal bollerne bage endnu 5 min., men holder den formen, er de alle færdige og kan tages ud til afkøling. 
  4. Klip med det samme bollerne over og lade dem køle af på en rist. 
  5. Læg en god teskefuld kagecreme på hver af bundene. Sprøjt flødeskum ud over cremen, og læg kagerne sammen. Sigt lidt flormelis ud over kagerne. Pynt med en flødeskumstop og en lille klat syltetøj, og server straks. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar