Tarte flambée eller Flammkuchen er en ret fra Alsace, navnet varierer alt efter, hvilken region man befinder sig i. Et brød bagt i flammer - ikke flamberet, men bagt i meget varm ovn.
Man kan lege med ingredienser - f.eks. tilføje revet ost (gruyère eller lignende), forskellige krydderurter (f.eks. purløg, ramsløg), champignon, m.v.
Tænd ovnen på højeste frekvens. Lad gerne bagepladen varme med.
Dej
250 g mel
½ tsk salt (måske lidt mere)
2 spsk olivenolie
ca 2 dl vand (jeg brugte 1,8 dl)
Ælt en dej af ovenstående. Lad den gerne hvile 10 minutter.
Rul ud på bagepapir, ganske tyndt.
ca 2 dl creme fraiche minimum 18 %
ca 150 g bacon
1 stort rødløg
en kvist frisk rosmarin
Fordel creme fraiche på dejen og drys derefter med bacontern, rødløg i tynde skiver og finkthakket rosmarin.
Træk bagepapiret forsigtigt over på den varme plade. Bag midt i ovnen ca. 10-15 minutter til dejen er sprød og gylden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar