Kylling Shawarma
1/4 ts kardemomme
¼ stor ts af både fennikelfrø, spidskommenfrø og
korianderfrø
¼ strøget ts af både stødt kanel, stødt allehånde, stødt
nellike og sød røget paprika
Salt og peber
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 spsk yoghurt natural
½ spsk peanutbutter
Olivenolie
4 stk kyllingebryst
1 rød peberfrugt
1 lille løg
½ citron
Sådan gør du:
1.
Rist alle krydderier
på en tør pande i 2 minutter og bland med salt og peber.
3.
Pil hvidløg, hak dem fint eller kom dem i en hvidløgspresser og tilsæt dem
4.
Fjern stilken fra laurbærbladet og knus bladet ned i blandingen
5.
Tilsæt yoghurt, peanutbutter og lidt olie og kør
det sammen til en pasta. Hvis den er meget tyk kan den fortyndes med vand.
6.
Skær kyllingen i strimler og bland kylling og
krydderipastaen sammen i en skål. Sæt den i køleskabet og lad den trække mindst
30 minutter
7.
Skær peberfrugten i strimler - husk at fjerne frøene
8.
Pil løget og skær det i små både
9.
Steg kylling, peberfrugter og løg på en pande.
Pres citronsaft over til sidst
10.
Læg kyllingeblanding og humus + evt salat i dit fladbrød og
server straks
Salaten skal strimles og kan vendes med lidt olie og/eller citronsaft og evt tilsættes lidt chili eller andet krydderi.
Salaten skal strimles og kan vendes med lidt olie og/eller citronsaft og evt tilsættes lidt chili eller andet krydderi.
Fladbrød
1½ dl vand
½ spsk sesamfrø
Ca 250 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
¼ ts bagepulver
Sådan gør du:
1.
Bland ingredienserne sammen. Ælt dejen på et
meldrysset bord og læg den tilbage i skålen.
2.
Dæk med et rent viskestykke indtil kyllingen er
næsten færdig
3.
Del dejen i 4 og rul dem ud så tyndt som muligt.
4.
Bag dem på bagerist eller på en pande til de er
gylden.
5.
Kom straks fyldet (kylling, humus, salat) i og server dem varme
Humus
200 g udblødte kikærter
Saften af ca ½ citron
1 fed hvidløg
Ca ½ ts spidskommen – men lidt ad gangen og smag til
undervejs!
1-1½ spsk tahin
salt
Olivenolie
Sådan gør du:
1. Kog kikærterne ca 1 time.
2. Skyl kikærterne godt, så de fleste skaller kommer af
3. Kom kikærterne i en blender sammen med lidt af væden og lidt presset cirtonsaft
2. Skyl kikærterne godt, så de fleste skaller kommer af
3. Kom kikærterne i en blender sammen med lidt af væden og lidt presset cirtonsaft
4.
Pil hvidløget og kom det i sammen med
spidskommen, salt, tahin og et godt skvæt olivenolie
5.
Blend til det er cremet, smag til og juster
smagen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar