I denne uge skal vi arbejde med mad som kan laves på to kogeplader og meget lidt plads - årsagen er selvfølgelig at vi skal til paris på studietur og bo i campinghytter.
Den ene dag står på pasta carbonada og pandkager og den anden dag på kylling i karry og så nogle kager som i kan tage med på tur.
Pasta carbonara
http://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-alla-carbonara/
SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Næsten som at siddde på en italiensk restaurant....bare med lidt mindre fedt.
- 125 g bacon i tynde skiver
- 1⁄4 liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
- 1⁄2 tsk groft salt
- 1⁄2 tsk friskkværnet peber
- 2 æg (ca. 1 dl)
- 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
Tomatsalat
- 550 g tomater i skiver
- 1 lille salatløg i tynde ringe
- 2 spsk friske oreganoblade
- 3⁄4 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 3 liter vand
- 1 spsk groft salt
- 400 g tørret hvid pasta fx spaghetti
Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af. Kom fløde, salt og peber i panden og bring det i kog. Bland æggene og 75 g af osten sammen i en skål.
Tomatsalat
Bland tomater, løg og oregano sammen. Drys med salt og peber.
Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden. Vend først den varme fløde og dernæst bacon og ægge-osteblanding i spaghettien. Smag til og server straks sammen med resten af osten og tomatsalat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar