Suppe:
Denne opskrift har jeg brugt mange gange. Jeg kan godt lide at bruge selleri, gulerod, pastinak og kartofler og gerne i lidt større mængder end opskriften foreslår. Ellers kan man holde lidt igen med Bouillonen.
Skær græskarkød, kartofler, suppeurter og det pillede løg i småstykker.
Sauter det blidt i olie i en gryde. Pil hvidløgene og tilsæt dem og karry, samt spidskommen, koriander og muskatnød. Lad det snurre yderligere et minuts tid under omrøring, så hvidløg og krydderier ristes let.
Hæld bouillon og ingefær ved, og lad det simre blidt under låg i ca. 20 min.
Blend suppen med en stavblender i gryden, tilsæt fløde, samt limeskal og saft og smag til med salt og peber.
Kog suppen igennem og server med brødcroutonner og / eller ristede svampe.
kilde: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=14648
Kernerne:
vask kernerne helt rene, tør dem og svits dem på panden i olie med salt i ca. 20 min. Kan også vendes med lidt olie og salt og bages i ovnen ved 200 grader.
pumkinpie:
kilde: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=5454&sognavn=gr%E6skar#Atby1xZUx1e8zO6T.99
Ingredienser:
|
400 | g. | græskarkød uden skræl og kerner |
2 | skrællede kartofler | |
150 | g. | istandgjorte suppe urter (selleri persillerod og gulerod) |
1 | stort løg | |
3 | spsk. | olivenolie |
3 | store fed hvidløg | |
1 | lille spsk. madras karry | |
1 | tsk. | knust spidskommen |
1 | tsk. | knust koriander |
1 | knsp. | reven muskatnød |
10 | dl. | god bouillon (f.eks. kogt på kylling) |
4 | cm. | skrællet frisk ingefær i skiver |
2 | dl. | piskefløde |
1 | lime (reven skal af 1/2 og saften af den hele) | |
salt | ||
peber |
Sauter det blidt i olie i en gryde. Pil hvidløgene og tilsæt dem og karry, samt spidskommen, koriander og muskatnød. Lad det snurre yderligere et minuts tid under omrøring, så hvidløg og krydderier ristes let.
Hæld bouillon og ingefær ved, og lad det simre blidt under låg i ca. 20 min.
Blend suppen med en stavblender i gryden, tilsæt fløde, samt limeskal og saft og smag til med salt og peber.
Kog suppen igennem og server med brødcroutonner og / eller ristede svampe.
kilde: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=14648
Kernerne:
vask kernerne helt rene, tør dem og svits dem på panden i olie med salt i ca. 20 min. Kan også vendes med lidt olie og salt og bages i ovnen ved 200 grader.
pumkinpie:
Ingredienser:
|
Mørdej: | ||
155 | g. | hvedemel |
100 | g. | smør |
2 | tsk. | sukker |
4 | spsk. | vand |
Fyld: | ||
2 | æg, letpiskede | |
140 | g. | farin |
500 | g. | kogt græskarmos (skal være koldt) |
1 | dl. | fløde |
1 | spsk. | sød sherry |
1 | tsk. | kanel |
0.5 | tsk. | muskat |
0.5 | tsk. | stødt ingefær |
Opskrift:
|
Mørdej:
Det hele æltes sammen og stilles koldt i 20 minutter.
Dejen rulles ud, og bages i en tærteform ca. 24 cm. i diameter ved 180 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter til den er lysebrun.
Fyld:
Alt dette røres sammen, og hældes ovenpå den bagte bund og bages ved 180 grader C i 50 minutter til fyldet er stivnet.
Drys evt. med flormelis og pynt med ristede græskarkerner.
Tips:
Græskarmos:
Skræl græskar og skær det i små stykker, put det i en gryde og bring i kog, skru ned og lad det koge til græskaret er mørt og blødt, mos med en gaffel eller blend i blender.
Stilles i køleskab indtil brug.
Læg evt. et stykke bagepapir over dejen og fyld op med ris og bønner, og forbag nu dejen.
Så undgår du at siderne glider ned.
Det hele æltes sammen og stilles koldt i 20 minutter.
Dejen rulles ud, og bages i en tærteform ca. 24 cm. i diameter ved 180 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter til den er lysebrun.
Fyld:
Alt dette røres sammen, og hældes ovenpå den bagte bund og bages ved 180 grader C i 50 minutter til fyldet er stivnet.
Drys evt. med flormelis og pynt med ristede græskarkerner.
Tips:
Græskarmos:
Skræl græskar og skær det i små stykker, put det i en gryde og bring i kog, skru ned og lad det koge til græskaret er mørt og blødt, mos med en gaffel eller blend i blender.
Stilles i køleskab indtil brug.
Læg evt. et stykke bagepapir over dejen og fyld op med ris og bønner, og forbag nu dejen.
Så undgår du at siderne glider ned.
kilde: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=5454&sognavn=gr%E6skar#Atby1xZUx1e8zO6T.99
Ingen kommentarer:
Send en kommentar