- 100 g smør
- 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 250 g sukker (ca. 3 dl)
- 1 dl lys sirup
- 1 tsk vaniljesukker
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt øvrige ingredienser. Kog uden låg, rør rundt nu og da. Massen er klar, når termometeret viser 124° (brug et sukkertermometer) eller massen består "kugleprøven": Når du hælder nogle dråber af massen i iskoldt vand, skal den kunne rulle sig til en sej og ganske fast kugle. Kogetid ca. 30 min. i en stor gryde og 45 min i en gryde med mindre bund. Hæld massen op på en plade smurt let med neutral olie eller i en form beklædt med bagepapir. Lad massen køle af og skær eller klip den i mindre stykker til karameller - ca. 60 stk. Pak dem evt. ind i papir. Opbevar karamellerne køligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar