onsdag den 19. marts 2014

hjemmelavet pasta

Har man en foodprocessor og en pastamaskine tager det ikke meget længere tid at lave frisk pasta end at bruge tørt købepasta.

Til en person skal man bruge 1 æg, et lille nip salt og ca 100 g hvedemel - så er det bare at gange op hvis man er flere.

Har man en foodprocessor blander man alle delene sammen og ælter til det en smidig dej. Hvis ikke må man ælte det sammen med håndkraft. Lad dejen hvile i 30 min.

Del dejen i mindre klumper og tryk dem falde inden de køres gennem pasta maskinen, hvor de gradvis gøres tyndere og tyndere.

Kog pastaen i rigeligt let saltet vand i mindre portioner ad gangen. feks. 200-300 g. Det skal kun koge 3-4 min.

Man kan alt efter temperament bruge f.eks. 50 % hvede og 50 % durummel eller en blanding af f.eks. 30% rugmel og 70% hvedemel.

Hvis man er til fest og farver kan man farve pastaen med pastafarve.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar