onsdag den 14. maj 2014

Pirogger med kødfyld




Ingredienser:


Dej:
2
dl.
Sødmælk
25
gram
Gær
1
tsk.
Sukker
1
tsk.
Salt
0.75
spsk.
Olie
100
gram
Rugmel, groft
200
gram
Hvedemel


 


Fyld:
45
gram
Løg, pillet vægt
1
tsk.
Olie
250
gram
Oksekød, hakket ca. 10% fedt
75
gram
Gulerødder, skrællet vægt
35
gram
Tomatpure. koncentreret


Salt


Peber


 


Pensling:
0.5

Æg


 






         
Dejen:
Mælken lunes, og gæren udrøres heri. Sukker, salt og olie røres i. Rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem, dækkes til med et viskestykke og sættes til forhævning i ca. 30 min.
Fyldet:
Løget pilles og hakkes fint. Løget svitses i fedtstoffet. Oksekødet tilsættes og svitses med, til kødet har delt sig. Gulerødderne skrælles og rives groft. De revne gulerødder og tomatpureen tilsættes. Kødfyldet smages til med salt og peber. Fyldet hældes op i et fad og afkøles lidt.
Piroggerne:
Dejen slås ned og deles i 20 portioner. Hver dejklump rulles ud på størrelse med en desserttallerken. Ægget til pensling piskes sammen, og kanten på piroggerne pensles. Kødfyldet fordeles på de 20 pirogger. Fyldet lægges kun på den ene halvdel af dejen. Den anden halvdel af dejen foldes henover fyldet, og kanterne trykkes sammen med en gaffel. Piroggerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 10 min.
Piroggerne pensles med resten af ægget. Piroggerne bages i ca. 12 min. ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

Servering: Pirogger spises til frokost med en skål råkost eller snack grøntsager til.
Variation:
Fyldet kan varieres alt efter smag og fantasi. Oksekødsfyldet kan fx erstattes af en rest hamburgerryg i skiver eller i tern sammen med ost og tomat, dampet spinat med fetaost eller tun med rød peberfrugt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar