mandag den 17. november 2014

Wok Amok


Når man laver wokmad er der forberedelserne som tager tiden. Selve wokretten tager 5-10 min. -når alt er parat. 

Forberedelser:

  • Lav mangochutney.
  • Kog ris til 4 personer og kog en pk. nudler
  • Snit grøntsagerne og frugterne i lange tynde strimler: Løg, gulerod, peberfrugt, Champignon Bønnespire, Broccoli, Mango, Ananas, Squash, sukker ærter………..
  • Skær kød i tynde strimler.
  • Find andet tilbehør frem: kokos, nødder, rosiner….


Mangechutney

Ingredienser:
1

finthakket, frisk rød chili
1

faste mangofrugter.
3

æbler
 dl.
rosiner
3
 spsk.
honning
1
 spsk.
salt
5
 spsk.
hakket persille
3
 spsk.
revet kokos
 dl.
lys vineddike
1
 spsk.
frisk, reven ingefær









         
Skyl chili, mangofrugten og æblerne.

Skræl mangofrugten og æblerne, skær frugtkødet i små tern.

Bring alle ingredienserne i kog, i en tykbundetgryde.

Lad det hele småkoge ca. 25 minutter for svag varme, under stadig omrøring.

Hvis chutneyen er for tynd koges den yderligere ind, uden låg. Afkøl chutneyen og kom den på rene, skoldede, atamon skyllede glas med låg.

Chutneyen kan holde sig et par måneder i køleskabet.

Tips:

Bruges der moden mango bliver chutneyen sødere.

Ønskes chutneyen stærkere, skal der mere chili i - Pas på!

Prøv evt. Mangobåde istedet for Mangochutney


Sådan laver du den perfekte wokret:

Princippet er, at man først svitser nogle krydderier i olie. Dernæst svitser man kødet, så man er sikker på at det er gennemstegt. Derefter tilsætter man grøntsagerne i en rækkefølge så de grove grøntsager komme i først (løg, gulerod) og de fine komme i til sidst ( squach, bønnespire, ananas). Ris eller nudler kan vendes med i retten i wokken eller bare spises til. Retten kan evt. tilsættes lidt kokosmælk.  Pas på med ikke at lave for store portioner ad gangen så er det svært at styre.
Her er et par gode krydderiblandinger:


  • Honning, soya, karry, hvidløg
  • karry, spidskommen, koriander  
  • paprika, Chili, hvidløg, peber, cayennepeber, allehånde, koriander, nelliker, spidskommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar