Når man laver wokmad er der forberedelserne som tager tiden. Selve wokretten tager 5-10 min. -når alt er parat.
Forberedelser:
- Lav mangochutney.
- Kog ris til 4 personer og kog en pk. nudler
- Snit grøntsagerne og frugterne i lange tynde strimler: Løg, gulerod, peberfrugt, Champignon Bønnespire, Broccoli, Mango, Ananas, Squash, sukker ærter………..
- Skær kød i tynde strimler.
- Find andet tilbehør frem: kokos, nødder, rosiner….
Mangechutney |
|
Skyl chili, mangofrugten og æblerne.
Skræl mangofrugten og æblerne, skær frugtkødet i små tern. Bring alle ingredienserne i kog, i en tykbundetgryde. Lad det hele småkoge ca. 25 minutter for svag varme, under stadig omrøring. Hvis chutneyen er for tynd koges den yderligere ind, uden låg. Afkøl chutneyen og kom den på rene, skoldede, atamon skyllede glas med låg. Chutneyen kan holde sig et par måneder i køleskabet. Tips: Bruges der moden mango bliver chutneyen sødere. Ønskes chutneyen stærkere, skal der mere chili i - Pas på! Prøv evt. Mangobåde istedet for Mangochutney |
Sådan laver du den perfekte wokret:
Princippet er, at man først svitser nogle krydderier i olie.
Dernæst svitser man kødet, så man er sikker på at det er gennemstegt. Derefter
tilsætter man grøntsagerne i en rækkefølge så de grove grøntsager komme i først
(løg, gulerod) og de fine komme i til sidst ( squach, bønnespire, ananas). Ris
eller nudler kan vendes med i retten i wokken eller bare spises til. Retten kan
evt. tilsættes lidt kokosmælk. Pas på
med ikke at lave for store portioner ad gangen så er det svært at styre.
Her er et par gode krydderiblandinger:
- Honning, soya, karry, hvidløg
- karry, spidskommen, koriander
- paprika, Chili, hvidløg, peber, cayennepeber, allehånde, koriander, nelliker, spidskommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar