lørdag den 21. februar 2015

Sandwichboller





Ingredienser
(14 stk.)
20
 g gær
1
 tsk groft salt
313
 dl vand
2/3
 dl yoghurt naturel, 3,5%
100
 g havregryn
100
 g groftmalet speltmel
335
 g hvedemel
æggehvide/mælk til pensling
113 spsk havregryn til drys

Tilberedning
Rør gær og salt ud i lunkent vand. Rør yoghurt ud i dejvæsken og tilsæt havregryn og speltmel. Ælt hvedemel i dejen lidt af gangen til den er smidig og glat. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt melet. Dæk dejen til og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. ½  time. Slå dejen ned, ælt den godt igennem, form den til en lang pølse og del den i 8 stykker. Form dejen til store firkantede flade boller og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepapir oven på bollerne og en bageplade. Lad bollerne efterhæve tildækkede til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med æggehvide og drys med havregryn/sesam. Bag bollerne ved 225° C i 15 – 20 min. til de er gyldne og lyder hult, når man banker dem i bunden. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar