Ingredienser
(14 stk.)
20 g gær
1 tsk groft salt
31⁄3 dl vand
2/3 dl yoghurt naturel, 3,5%
100 g havregryn
100 g groftmalet speltmel
335 g hvedemel
æggehvide/mælk til pensling
11⁄3 spsk havregryn til drys
20 g gær
1 tsk groft salt
31⁄3 dl vand
2/3 dl yoghurt naturel, 3,5%
100 g havregryn
100 g groftmalet speltmel
335 g hvedemel
æggehvide/mælk til pensling
11⁄3 spsk havregryn til drys
Tilberedning
Rør gær og salt ud
i lunkent vand. Rør yoghurt ud i dejvæsken og tilsæt havregryn og speltmel. Ælt
hvedemel i dejen lidt af gangen til den er smidig og glat. Det er ikke sikkert
at du skal bruge alt melet. Dæk dejen til og lad den hæve lunt til dobbelt
størrelse, ca. ½ time. Slå dejen ned,
ælt den godt igennem, form den til en lang pølse og del den i 8 stykker. Form
dejen til store firkantede flade boller og sæt dem på bageplader beklædt med
bagepapir. Læg et stykke bagepapir oven på bollerne og en bageplade. Lad bollerne efterhæve tildækkede til dobbelt størrelse. Pensl
bollerne med æggehvide og drys med havregryn/sesam. Bag bollerne ved 225° C i 15 – 20
min. til de er gyldne og lyder hult, når man banker dem i bunden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar