Ingredienser:
|
450 | gram | Hvedemel |
0.25 | dl. | Sirup, lys |
1 | spsk. | Olie |
1 lille | spsk. | Salt |
2,5 | dl. | Vand |
25 | gram | Gær |
1 | spsk. | Sukker |
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, så den bliver glat og spændstig.
- Lad dejen hvile ca. 15 min. under et stykke plastik/klæde.
- Del dejen i 8 stykker, rul dem ud i pølser på 25 -30 cm. Hvert stykke formes til en ring - brug evt. lidt vand i samlingen. Lad dem hæve ca. 20 min. et lunt sted.
- Inden efterhævningen er færdig, sættes en ½ grydefuld vand over at koge
- Ringene koges - et par stykker ad gangen - ca. 2 min. på hver side
- Sæt dem derefter på bagepapir og pynt dem evt. med sesamfrø, birkes eller revet ost efter smag.
- Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min. og afkøles på rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar