mandag den 23. marts 2015

Chiken Pot pie


Porrer og gulerødder sauteres……….
Asparges tilsættes og sauteres med i et minuts tid, inden det tages af varmen og de frosne ærter tilsættes……….
Stegt kylling – evt. en rest – tilsættes………..
Hvidløg sauteres i smør, inden mel tilsættes og derefter fond…………
Den opbagte sovs………
Kyllinge-/grøntsagsblandingen tilsættes og det hele vendes godt sammen……….
Det kommes i et ovnfast fad – eller i mit tilfælde i min nye Lodge gryde……….
Butterdej lægges ovenpå og pensles med æg, inden den sættes i ovnen…………
…………og tages ud når den ser sådan her ud………..
Aftenens tallerken………..
I dag har været en ret hård – og interessant – dag, men mere om det senere, først aftensmaden. Der var en del tilbage af kyllingen fra i går, så i dag stod den på Chicken Pot Pie. En ret som har stået på min liste i mange år efterhånden, men som jeg aldrig har fået taget mig sammen til at lave, i dag skulle det være.
Det er så hyggeligt at sætte sådan et fad/gryde på bordet og så sætte en ske i og fiske den lækre kyllingestuvning op sammen med den sprøde butterdej – mums. Ok, det passer måske ikke lige til en flot solskinsdag som i dag, men det smagte nu godt alligevel og det kan godt være lidt svært at lave mad efter hvordan vejret bliver ;-)
Chicken Pot Pie er fantastisk som restemad, men kan selvfølgelig også sagtens laves hvis du ikke har rester. Som tilbehør fik vi resten af salaten fra i går, men ellers er en grøn salat god og måske lidt brød……

Chicken Pot Pie, 4-5 pers.:
en rest kylling eller ca. 3 kyllingebrystfileter, stegt, krydret og trevlet
et par håndfulde frosne ærter
3 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
1 porre, godt renset og skåret i ringe
1½ bdt. asparges, det nederste seje knækket af og resten skåret i mindre stykker
3 fed hvidløg, knust og finthakket
40 g smør
3½ spsk. mel
5½-6 dl kyllingefond/bouillon (jeg brugte vand og en Fond du Chef)
salt, friskkværnet peber
3 plader butterdej
1 æg, til pensling
Gør alle grønsagerne klar. Varm lidt olie op på en pande og sauter porrer og gulerødder i 2-3 minutter, rør i det af og til, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt asparges og giv det yderligere ca. 1 minuts tid. Tag af varmen og tilsæt de frosne ærter og kyllingekødet. I en gryde smeltes smørret og hvidløg tilsættes. Lad det sautere, til hvidløg bliver blødt, men det må endelig ikke tage farve. Når det begynder at dufte, drysses melet i, pisk det sammen til en masse. Tilsæt bouillon lidt efter lidt, til det bliver en god, tyk sovs. Lad det småkoge i et par minutter, under omrøring, så melsmagen koges væk. Smag godt til med salt og friskkværnet peber. Vend kyllingeblandingen i og vend det hele godt sammen. Smør et ovnfast fad – eller som i mit tilfælde en støbejernsgryde – og hæld stuvningen i. Rul butterdejspladerne ud og læg det ned over og lidt op ad kanterne, skær til. Lav evt. lidt pynt hvis du har lyst ud af resterne af butterdej, men det er absolut ikke nødvendigt. Pensl med æg og sæt i en 190 grader varm ovn (varmluft) i 20-25 minutter, til butterdejen er gylden og sprød. Tag ud og lad det stå og trække i 5-10 minutter, inden det serveres med en salat og evt. lidt lækkert brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar