mandag den 23. marts 2015

bastonge kiks

175 g brun farin 
2 tsk. natron 
1 spsk. stødt ingefær 
1 spsk. kanel 
150 g blødt smør 
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron 
225 g mørk sirup 
500 g mel 

Bland farin, natron, ingefær og kanel og rør smørret i. Tilsæt citronskal og saft sammen med siruppen og rør blandingen ensartet. Tilsæt melet lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hvile på køl i 2-3 timer eller tryk dejen flad og stil en i fryseren i 30 min.
  
Nu skal du forme kagerne. Du kan vælge at køre dejen gennem kødhakkeren med det brede flade hulmønster eller Rulle dejen ud ud i ca. 3-4 mm tykkelse og skære dem i den ønskede størrelse. (f.eks. 3 x 6cm.). Rids evt. med en gaffel for at få det rigtige mønster. 

 Læg kagerne på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 175° i 10 min. og lad dem afkøle på en bagerist. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar