mandag den 23. marts 2015

Engelsk morgenmad

Det klassiske: - Hjemme er der nok til 2 personer, men i madkunstfaget smager vi bare - så en portion pr. gruppe

  • 4 skiver kalkunbacon
  • 10 stk. champignon
  • 1 stor tomat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 stk. æg
  • 0,5 dl minimælk
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød
  • 1 spsk. friskhakket puløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Engelsk morgenmad:
1. Kom bagepapir i et ovnfast fad og læg bacon, champignon skåret i kvarter og to halve tomater i fadet.
2. Hæld ½ spsk. olie ud over og krydr med salt og peber.
3. Bag det i ovnen i 10-12 min. på 200°.
4. Slå æggene ud i en skål, pisk forsigtigt mælken i.
5. Varm olien på en slip let-pande på middelvarme, tilsæt æggeblandingen og skru ned på lav varme, mens der hele tiden røres med en træske. Panden tages af varmen, når æggene har fået en samlet konsistens, men stadig ikke er helt fast.
6. Krydr med salt og peber.
7. Anret æggene på rugbrødet, server grøntsagerne og bacon ved siden af og drys
med purløg på toppen.

Spinat smoothies - en portion pr. gruppe

50 g frist spinat
1 kiwi
1 advokado
Citronsaft
1 lille stykke ingegær
3 dl. Æblemost
2 isterninger
Alle ingredienser blendes og serveres straks

Baked beans: OBS ½ portion pr. gruppe

Ingredienser:
250 gr. bacon
1 stort hakket løg
2 spsk. hakket hvidløg
500 gr. hvide bønner, udblødte natten over i vand
1 liter kyllingefond
2 1/2 dl brun farin
1 1/2 dl mørk sirup
180 gr. tomatpure
3/4 dl æbleeddike
1 spsk. chilipulver
2 tsk. sennepspulver
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Baconen skæres i mindre tern og steges i en smedejernsgryde. Det skal ikke blive sprødt, kun lige begynde at tage farve. Tilsæt det hakkede løg og hvidløg og lad det klare sammen med baconen.
Tilsæt de udblødte bønner og vand, så det lige dækker, samt yderligere en liter kyllingefond. Skru ned for blusset, læg låg på, og lad det simre, til bønnerne er knap møre, ca. en times tid. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland alt godt.
Læg låg på gryden lad den få yderligere et par timer for lav varme. Tilsæt evt. lidt mere væske undervejs. Smag til med salt og peber.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar