søndag den 5. april 2015

Chokolade/is dessert

Bag chokoladekagen i en lille bradepande. Kom en portion parafit is over den helt kolde kage. Frys den i mindst 12 timer. Skær kagen ud i små firkanter og anret med et drys flormelis.

Chokoladekage
200 g hvedemel
100 g mørk chokolade
150 g smør
75 g sukker
3 æg
1 ts bagepulver
1 knsp fint salt
1,5 dl piskefløde

Sådan gør du:
1.       Smør en form med smør og drys med mel.
2.       Hak chokoladen og smelt den over vandbad
3.       Bland mel, bagepulver og slat sammen og kom det i en skål
4.       Pisk sukker og smør luftigt i en anden skål
5.       Rør æggene i et ad gangen
6.       Rør den smeltede chokolade og fløden i. Vend melblandingen i til sidst.
7.       Hæld dejen i formen
Bagetid: Ca 40 minutter ved 160 grader i en forvarmet ovn (150 grader varmluft)

Parafit is
3 past. Æggeblommer¨
100 g sukker
¼ l piskefløde
250 g frosne bær

Sådan gør du:
1.       Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt og sukkeret er opløst
2.       Lad de frosne bær tø op og pisk saften fra bærrene i æggemassen
3.       Pisk fløden til blødt skum og vend det i æggemassen sammen med de optøede bær
4.       For din form fra chokoladekagen med film og kom isen på. Læg chokoladekagen ovenpå.
5.       Frys kagen i mindst 12 timer

6.       Vend kagen ud og skær den i firkanter. Drys med flormelis og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar