søndag den 5. april 2015

Kylling Shawarma

Kylling Shawarma


1/4 ts kardemomme
¼ stor ts af både fennikelfrø, spidskommenfrø og korianderfrø
¼ strøget ts af både stødt kanel, stødt allehånde, stødt nellike og sød røget paprika
Salt og peber
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 spsk yoghurt natural
½ spsk peanutbutter
Olivenolie
4 stk kyllingebryst
1 rød peberfrugt
1 lille løg
½ citron

Sådan gør du:
1.       Rist alle krydderier på en tør pande i 2 minutter og bland med salt og peber.
3.       Pil hvidløg, hak dem fint eller kom dem i en hvidløgspresser og tilsæt dem
4.       Fjern stilken fra laurbærbladet og knus bladet ned i blandingen
5.       Tilsæt yoghurt, peanutbutter og lidt olie og kør det sammen til en pasta. Hvis den er meget tyk kan den fortyndes med vand.
6.       Skær kyllingen i strimler og bland kylling og krydderipastaen sammen i en skål. Sæt den i køleskabet og lad den trække mindst 30 minutter
7.       Skær peberfrugten i strimler - husk at fjerne frøene
8.       Pil løget og skær det i små både
9.       Steg kylling, peberfrugter og løg på en pande. Pres citronsaft over til sidst
10.   Læg kyllingeblanding og humus + evt salat i dit fladbrød og server straks

Salaten skal strimles og kan vendes med lidt olie og/eller citronsaft og evt tilsættes lidt chili eller andet krydderi. 

Fladbrød

1½ dl vand
½ spsk sesamfrø
Ca 250 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
¼ ts bagepulver

Sådan gør du:
1.       Bland ingredienserne sammen. Ælt dejen på et meldrysset bord og læg den tilbage i skålen.
2.       Dæk med et rent viskestykke indtil kyllingen er næsten færdig
3.       Del dejen i 4 og rul dem ud så tyndt som muligt.
4.       Bag dem på bagerist eller på en pande til de er gylden.
5.       Kom straks fyldet (kylling, humus, salat) i og server dem varme

Humus

200 g udblødte kikærter
Saften af ca ½ citron
1 fed hvidløg
Ca ½ ts spidskommen – men lidt ad gangen og smag til undervejs!
1-1½ spsk tahin
salt
Olivenolie

Sådan gør du:
1.       Kog kikærterne ca 1 time.
2.     Skyl kikærterne godt, så de fleste skaller kommer af
3.    Kom kikærterne i en blender sammen med lidt af væden og lidt presset cirtonsaft 
4.       Pil hvidløget og kom det i sammen med spidskommen, salt, tahin og et godt skvæt olivenolie
5.       Blend til det er cremet, smag til og juster smagen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar