mandag den 27. april 2015

Tilbage til Danmark

Så er vi kommer hjem fra USA og det er tid til at lave Dansk mad.

Vi skal lave frikadeller, kartofler og rabarberkompot roulade.

Vi skal eksperimentere med at lave frikadeller med mel, rasp og havregryn - hvilken betydning har det for fastheden i frikadellen.
Lav en frikadelle fars (på nær mel/rasp/havregryn) del fasen i 3 og tilsæt mel til en portion, rasp til en anden og havregryn til den 3. Tilsæt lige store mængder.

Kunsten at koge en kartoffel.
skæl alle kartoflerne på nær en lille en. Skær de store kartofler over - nogen på langs og andre på den korte led. I skal undersøge hvad der sker med kartoflen når man skære de vandceller over som løber på langs i kartoflen. Hvilken betydning har det for hvordan kartoflen bliver efter kogning.


Rabarber kompot.
Skær rabarberne i små stykker. Kog rabarberne i 1/2 dl vand. Tilsæt sukker efter smag. Blend eller mos til en kompot.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar