torsdag den 8. oktober 2015

Charlottekager

Kære elever. Velkommen hjem fra Paris. I skal da lige kastes ud i en fransk specialitet. En Charlotte-russe kage. Også fordi at i skal arbejde med sukkerbrødsdej og husblas.

Her er et par forslag til opskrifter, men det er tilladt at finde på.
I skal lige som i den store bagedyst lave en bund til kagen. Kagerne får lov til at stå til på onsdag hvor vi skal spise dem til aftenskaffe. 

Charlottekage med brombærmousse (10-12 stykker)

1 time. Hviletid på køl: Mindst 4 timer.
kilde: http://www.femina.dk/mad/desserter/charlottekage-med-brombaermousse 
INGREDIENSER
BROMBÆRPURÉ
800 g brombær
225 g sukker 
ROULADE
3 æg
100 g sukker
60 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
1 springform på 24 cm i diameter
 
BROMBÆRMOUSSE
5 blade husblas
resten af brombærmassen
korn af 1 vaniljestang
½ l piskefløde
 

Opskrift - sådan laver du charlottekage med brombærmousse

 
1. Brombærpuré: Kog brombær og sukker sammen i en gryde i 20 minutter, til bærrene er kogt godt ud. Tag 2 dl af brombærmassen fra – den skal bruges som fyld i rouladen. Blend resten til en jævn puré.
 
2. Roulade: Tænd ovnen på 225°. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer og sukker med en elpisker til en hvid og skummende masse. Pisk hviderne stive i en anden skål. Bland hvedemel og kartoffelmel, og vend det i de piskede æggeblommer. Vend forsigtigt hviderne i. Bred dejen jævnt ud på et stykke bagepapir på størrelse med bagepladen. Bag rouladebunden gyldenbrun i ovnen i ca. 5 minutter. Vend bunden ud på et nyt stykke bage-
papir drysset med sukker. Afkøl let, før du forsigtigt trækker det øverste stykke bagepapir af.
 
3. Da du lavede brombærpuré, tog du 2 dl brombærmasse fra. Den skal du nu smøre jævnt ud over den lune rouladebund. Rul straks bunden sammen til en roulade på den lange led; pak den ind i bagepapiret, og lad den hvile i 15 minutter.
 
4. Beklæd springformen (En mellemstor slål) med husholdningsfilm indvendig. Skær rouladen ud i tynde skiver, og læg dem tæt ved siden af hinanden i bunden af (skålen) springformen og rundt langs kanten.
 
5. Brombærmousse: Udblød husblassen i en skål koldt vand i 10 minutter. Pisk fløden til let flødeskum. Vend vaniljekorn i flødeskummet. Tag husblassen op af vandet, og lad den dryppe lidt af. Smelt den ved meget svag varme i en kasserolle under omrøring.
 
6. Tilsæt 2 dl af brombærpuréen, og rør godt. Bland herefter husblas-brombær-blandingen med resten af brombærpuréen i en stor skål, og vend med det samme flødeskummet i. Hæld brombærmoussen i springformen. Bank formen let ned i bordet, så moussen fordeler sig mellem rouladeskiverne. Stil kagen på køl mindst 4 timer, til moussen er stivnet.

Denne opskrift manger en bund: Det kan laves en lagkagebund evt. med chokoladesmag. 

Charlotterusse med jordbærfromage
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/udskrift/u_kommentarberegn.php?id=15154&personer=1
Ingredienser:
 Rouladen:
3 æg
1.5 dl.sukker
1.5 dl.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Fromage:
7 husblas blade
4.5 dl.yoghurt naturel
50 g.valnøddekerner
3 spsk.jordbærmarmelade
3 dl.piskefløde
 
 Fyld:
2.5 dl.jordbærmarmelade
Forklaring:
Indstil ovnen på 250 grader. 

Pisk æg og sukker meget grundigt sammen til en lys og luftig masse. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Rør det forsigtigt sammen. 

Beklæd en bradepande (ca. 30x40) med bagepapir, fordel dejen heri og bag kagen nederst i ovnen i ca. 5 min. til den har en pæn farve. Drys imens et stykke bagepapir med sukker. Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på det sukkerdryssede papir. Træk bagepapiret af bunden (pensl evt. papiret bagpå med koldt vand). Fordel jordbærmarmeladen på kagen med en bred kniv og rul kagen sammen på den lange led. Dæk med bagepapir og lad rouladen afkøle med sammenføjningen nedad.

Skær rouladen i 18 skiver, ca. 1 cm tykke. Fór en passende skål eller form indvendigt med rouladeskiverne - gem de grimmeste skiver til at dække fromagen med. Dæk skålen med plastfilm.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Knug den fri for væde og smelt den i en gryde for svag varme. Lad den køle lidt af og rør yoghurten i. Hak valnødderne og rør dem i youghurtblandingen sammen med marmeladen. Pisk fløden til skum og vend det i tilsidst.

Stil fromagen koldt i ca. 10 til den begynder at stivne. Hæld den så over i skålen til rouladeskiverne og dæk med de resterende skiver. Dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskabet natten over. Vend charlotten ud på et serveringsfad og pynt med friske jordbær.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar