onsdag den 21. oktober 2015

Græskarsuppe.

Så blev det tid til græskar. Vi skal afprøve forskellige ting som græskar kan bruges til: Suppe, brød og kage.

Suppe:
Denne opskrift har jeg brugt mange gange. Jeg kan godt lide at bruge selleri, gulerod, pastinak og kartofler og gerne i lidt større mængder end opskriften foreslår. Ellers kan man holde lidt igen med Bouillonen.



Ingredienser:
400 g.græskarkød uden skræl og kerner
2skrællede kartofler
150 g.istandgjorte suppe urter (selleri persillerod og gulerod)
1stort løg
3 spsk.olivenolie
3store fed hvidløg
1lille spsk. madras karry
1 tsk.knust spidskommen
1 tsk.knust koriander
1 knsp.reven muskatnød
10 dl.god bouillon (f.eks. kogt på kylling)
4 cm.skrællet frisk ingefær i skiver
2 dl.piskefløde
1lime (reven skal af 1/2 og saften af den hele)
salt
peber
Skær græskarkød, kartofler, suppeurter og det pillede løg i småstykker. 

Sauter det blidt i olie i en gryde. Pil hvidløgene og tilsæt dem og karry, samt spidskommen, koriander og muskatnød. Lad det snurre yderligere et minuts tid under omrøring, så hvidløg og krydderier ristes let. 

Hæld bouillon og ingefær ved, og lad det simre blidt under låg i ca. 20 min. 

Blend suppen med en stavblender i gryden, tilsæt fløde, samt limeskal og saft og smag til med salt og peber. 

Kog suppen igennem og server med brødcroutonner og / eller ristede svampe.

kilde: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=14648

Kernerne:
vask kernerne helt rene, tør dem og svits dem på panden i olie med salt i ca. 20 min. Kan også vendes med lidt olie og salt og bages i ovnen ved 200 grader. 

pumkinpie: 

Ingredienser:
Mørdej:
155 g.hvedemel
100 g.smør
2 tsk.sukker
4 spsk.vand
Fyld:
2æg, letpiskede
140 g.farin
500 g.kogt græskarmos (skal være koldt)
1 dl.fløde
1 spsk.sød sherry
1 tsk.kanel
0.5 tsk.muskat
0.5 tsk.stødt ingefær




Opskrift:
Mørdej:
Det hele æltes sammen og stilles koldt i 20 minutter.
Dejen rulles ud, og bages i en tærteform ca. 24 cm. i diameter ved 180 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter til den er lysebrun.

Fyld:
Alt dette røres sammen, og hældes ovenpå den bagte bund og bages ved 180 grader C i 50 minutter til fyldet er stivnet.

Drys evt. med flormelis og pynt med ristede græskarkerner.

Tips:

Græskarmos:
Skræl græskar og skær det i små stykker, put det i en gryde og bring i kog, skru ned og lad det koge til græskaret er mørt og blødt, mos med en gaffel eller blend i blender.
Stilles i køleskab indtil brug.


Læg evt. et stykke bagepapir over dejen og fyld op med ris og bønner, og forbag nu dejen.
Så undgår du at siderne glider ned.

kilde:  http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=5454&sognavn=gr%E6skar#Atby1xZUx1e8zO6T.99

Ingen kommentarer:

Send en kommentar