torsdag den 3. september 2015

Afternoon Tea

Four o’clock tea.

Briterne elsker deres te og tror på den som en slags universelt middel mod al dårligdom i livet. Lige meget hvor slemt noget er, bliver det straks bedre, bare man lige får sig en cuppa.
Indtagelse af dette ret så solide måltid sidst på eftermiddagen bestående af sandwich, scones og kager skyllet ned med te hører absolut til de mere klassiske britiske beskæftigelser. 
(http://politiken.dk/rejser/guider/london/madogdrikke/ECE1264946/vovet-eller-luksurioes-her-er-londons-fem-bedste-afternoon-tea-oplevelser/)
Her er forslag til scones tilbehør: 

Appelsinsmør

80g sukker
1 æg
80g appelsinsaft
revet skræl fra 1 appelsin
40g smør

  1. Pisk sukker og æg.
  2. Tilsæt appelsinsaft, appelsinskræl og  hakket smør.
  3. Kog i mikroovnen 1 minut. Tag ud og pisk igennem. ( det må ikke koge)
  4. Gentag til det tykner.
  5. Si ned i et sterilt marmeladeglas.

Lemoncurd – et glas

  • saften fra 4 økologiske citroner + revet skal fra 2 af citronerne
  • 3 æg
  • 170 gram sukker
  • 70 gram smør i tynde skiver
Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde ved middelvarme, det må ikke koge. Pisk i et par minutter. Derefter tilsættes smør og citronskal, fortsæt med at piske indtil det starter med at tykne. Når konsistensen er helt rigtig, prøv at tage lidt op på en ske, så tages det af varmen og hældes igennem en sigte ned i det glas det skal opbevares i. Jeg vil tro det kan holde omkring en lille uges tid.
Lemoncurd er rigtig godt til en klassisk engelsk high tea, til at smøre på scones og på boller i stedet for smør eller syltetøj, som frosting til cupcakes evt rørt med philadelphia, til macarons, lagkager mv.


Agurkesanwich


Ingredienser:
1 storagurk
salt
1 spsk.olivenolie
1 spsk.citronsaft
0.5 tsk.sukker
hvid peber
20 skiverbrød
200 g.usaltet smør
1 spsk.fløde
0.25 tsk.Dijonsennep
Forklaring:
Til ti hele sandwiches skrælles en stor agurk, som skæres i meget tynde skiver, der lægges i et dørslag med salt i en time.

Skiverne tørres derefter helt tørre med køkkenrulle og kommes i en skål, hvor de blandes med 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft, 1/2 tsk. sukker og lidt hvid peber. Bland og lad det trække, mens brødet gøres i stand.

Der skal bruges 20 skiver af den bedste slags, og skorperne skæres af.

Rør 200 gram (!) usaltet smør blødt med 1 spsk. fløde og 1/4 tsk. Dijonsennep. Bland det godt og smør et gavmildt lag på 10 skiver brød, kom agurkeskiver på og læg de øvrige 10 skiver brød over og skær igennem på skrå.

Ingredienser til chokolade eclair
(12 stk.)

¾ dl vand
40 g smør
55 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
2 æg
Fyld
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde

Glasur
100 g flormelis
1 spsk. kakao
Lidt kogende vand
Fremgangsmåde til chokolade eclair
Bring vand og smør til lige under kogepunktet, kom hvedemel, salt og sukker i og rør, til dejen er jævnet, og sluk. Lad det afkøle. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt ad gangen, mens der røres. Når dejen er skrivefast og jævn, kommes den i en sprøjtetylle og afsættes i 12 aflange kager. Bag kagerne ved 200º i ca. 20-25 min., til de er gyldne og faste. Lad dem afkøle.

Creme: Hak chokoladen, bring fløde og chokolade til kogepunktet. Lad det afkøle og pisk det til en tyk skum.

Rør glasuren sammen. Flæk kagerne, læg dem sammen med chokoladecremen og overtræk dem med chokoladeglasuren.
Ingredienser til High Tea lemon cookies
250 g blødt smør
150 g flormelis
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Topping:
75 g usaltet smør
½ usprøjtet citron
100 g flormelis
Fremgangsmåde til High Tea lemon cookies
Pisk flormelis og smør luftigt. Riv citronskallen fint og kom halvdelen i dejen. Flækk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, bagepulver og hvedemel og fold det i dejen. Rul dejen til små kugler og tryk dem let flade. Bag ved 190º i 10-15 min., til de er lyst brune og lad dem afkøle.

Topping: Rør resten af citronskallen, saften fra dem begge, blødt smør og flormelis til en jævn og glat glasur. Kom det i en sprøjte tylle og fordel det på de afkølede kager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar