torsdag den 3. september 2015

Frikadelle eksperimentet

500g hakket kød (svinekød, svin/kalv, kalkun)
ca. 2 dl mælk
1 dl mel/havregryn/rasp
1 æg
1 ts salt
¼ ts peber
1 fint snittet løg

fedtstof til stegning (olie, smør…)


Bland ingredienserne og rør farsen med en el-pisker med kroge i mindst 3 min. Hvis farsen bliver for flydende tilsættes lidt ekstra mel. Lad farsen hvile i køleskabet i min. 15 min. Form små frikadeller med en teske og steg dem på en pande i ca. 10 min. (til pitabrød). Start med høj varme til de har dannet skorpe og skru derefter ned på trin 3-4. 

De grønne: Tilsæt hakket persille og oregano, timian og basilikun 
De røde: Tilsæt hakkede syltede rødbeder
Som oldemor: tilsæt 1/2 ts allehånde og 1/2 ts nilliker
De almindelige: bare følg opskriften.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar