tirsdag den 1. september 2015

souvlaki

Vi tager udgangspunkt i følgende opskrift.
I kan vælge at bage brødene i ovnen lige som de mexicanske brød

http://graeskmad.dk/opskrifter/souvlaki/

Vi skal lave græsk agurkesalat og så kaldet noget med t og en masse z'er
Riv agurken groft og drys med salt. læg det i en si og lad det dryppe af i mindst 30 min.
Pres hvidløg (2-4 fed) i 2 dl. græsk yougurt og rør med salt og peber
bland agurkerne i efter at du har presset vandet ud af dem.


Baklava kage OBS -I skal halvere opskriften!

2 kophonning
1 kopsukker
1 kopvand
1 spsk.revet appelsin skal
1 tsk.kanel
14 fillo plader
1 kopsmelted smør
2 kopristede nøddemix (mandler valdnødder pistaier osv)



land de fem første ingredienser og kog dem sammen. Lad det koge på lav varme i 10 minutter. Tag af varmen og gem en kop af blandingen for senere brug.

Forvarm ovnen til 180 C

Smør en flad bageform og for den med 4 filoplader, idet du smør hver af dem med smørret. Pladerne skal være trukket op til at dække kanten af bage pladen. Strø ½ kop nøddeblanding ud over filopladerne. Strø noget af den sammenkogte sirup samt smeltet smør ovenpå nødderne. Dæk igen med to filoplader, hver må smøres med smørret. Gentag 3 gange. Dæk så det sidste lag nødder, sirup og smør med de sidste 4 smurte filoplader.

Pres filopladerne hårdt mod kanten af bage pladen og ret kanten med en skarp kniv hvis nødvendigt. Skær gennem toplaget af filopladerne i 24 lige store diamant formede figurer. Bag i 30 minutter, øg så varmen til 200 C og bag endnu 15 minutter eller til toppen a gylden brun.

Hæld den sidste kop sirup over toppen og lad det køle ned. Skær gennem de tidligere skårne diamant figurer så du ender op med 24 diamant formede kage stykker.

Kagerne kan holde sig i en 2-3 uger på et køligt sted.
Opskriften er fundet på dk.kogbogen.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar